As overledene verwerken in interieur accessoires

Als nabestaanden koesteren we herinneringen en houden we dierbaren graag dichtbij. De een strooit crematie-as uit op een speciale plek, terwijl de ander een altaar maakt om te herdenken. Er zijn verschillende manieren om de as van een overledene te verwerken en een herinnering tastbaar te maken. Blooming Ashes maakt bijvoorbeeld handgemaakte porseleinen gedenkobjecten met de as van overledenen. Een mooi, subtiel en tijdloze woonaccessoire om voor altijd te koesteren.

As overledene verwerken

As van een overledene verwerken in interieur; Blooming Ashes helpt je daarbij

Blooming Ashes is ontstaan vanuit de gedachte om as van een overledene te verwerken en een symbolische waarde te geven. Door een interieursieraad te creëren dat betekenis heeft en symbool staat voor degene van wie je zo houdt.

Daphne Hagendoorn verwerkt as van overledene in interieur objecten

Het verhaal van Blooming Ashes

Blooming Ashes is een initiatief van ontwerpster Daphne Hagendoorn. Vanuit haar eigen ervaringen is ze aan de slag gegaan met het verwerken van as van haar overleden oma. Toen haar oma overleed wist haar familie niet goed wat ze moesten doen met haar as. Omdat de urn confronterend was en geen warm gevoel opriep, besloot Daphne de mooie herinneringen aan haar oma te vangen in porselein. Een bijzondere herinnering die ook deelbaar is met een gezin of andere familieleden als je dat wilt.

Vanuit deze ervaring is Blooming Ashes ontstaan voor het verwerken van as van een overledene voor anderen. Daphne wil nabestaanden een subtiel interieurobject bieden waarmee ze hun dierbaren kunnen koesteren en herinneringen kunnen ophalen. Ze gebruikt de as van dierbaren en vereeuwigt en verstilt dit met bloemen, die anders zouden verwelken. Zo krijg je een herinnering aan een persoon die er niet meer is op mooie en poëtische manier voor eeuwig vastgelegd. Denk aan een vaas van as, waarin je de favoriete bloemen kunt plaatsen van degene die je bent verloren. Of een kaarsenhouder waarop je een lichtje brandt, zodat de persoon die je mist altijd dichtbij is.

Waar kan je de as van een overledene in verwerken?

We zijn inmiddels al wat langer bekend met het bewaren van de as van een overledene. Dat kan in de urn, zoals normaal gesproken gebeurt, maar ook bijvoorbeeld in een sieraad (ketting met medaillon of in een ring). Nieuw is echter dat nu de as van een overledene ook verwerkt kan worden in bijvoorbeeld een vaasje of een bord. Theoretisch zou je er zelfs een theekopje mee kunnen laten maken voor je Dille en Kamille thee, maar dat gaat gevoelsmatig wel heel ver.

Alle producten Maakt Daphne in samenspraak met de nabestaanden. Zo kan je zelf kiezen welke bloemen en kleuren er worden gebruikt bij het maken van het interieur sieraad. Daphne gebruikt voor elk item echte bloemen, waardoor geen enkel object hetzelfde is. In de collectie zie je voorbeelden, zodat je een idee hebt van de mogelijkheden, maar andere wensen zijn altijd bespreekbaar.

Verwerken van as in interieur sieraad
Glowing Waxine
crematie as verwerken

De Blooming Plate is bijvoorbeeld een sierbord met een prachtige bloemillustratie. De Blooming Tiles zijn mooi om neer te zetten in de woonkamer of op te hangen ter nagedachtenis aan een geliefde. Maar ook de Blooming Vase is prachtig. De Blooming Vase is een vaasje met een natuurillustratie in kleur. Om te genieten van de favoriete bloemen van jezelf óf degene die je moet missen. En Glowing Waxine is een plateau om een kaarsje op te branden.

as van overledene verwerken in tegeltjes

Hoe wordt de as van een nabestaande verwerkt door Daphne?

Alle objecten hebben een natuurlijke uitstraling waarvoor slechts een kleine hoeveelheid van de as gebruikt hoeft te worden. Das kan zowel in de klei als in het glazuur opgenomen worden. Wanneer het wordt gebruikt in klei én glazuur kun je de as voelen en ontstaat er een bijzondere structuur. Zelf lijkt dat me prachtig maar er zijn ongetwijfeld ook mensen die dit geen fijne gedachte vinden.

Voor nabestaanden die het niet fijn vinden om dit te voelen maar toch graag de as van een overledene willen verwerken in een interieur sieraad kan de as ook alleen verwerkt worden in een glazuur. Het asglazuur geeft een prachtige paarlemoerachtige glans over het gemaakte item en is in dit geval blijvend glad. De glans ontstaat door het effect wat de as op het glazuur heeft, ook heel bijzonder natuurlijk. Het glazuur maakt het porselein waterdicht en het product geschikt om te gebruiken. Porselein zorgt voor een lichte, elegante en poëtische uitstraling, waardoor de objecten nooit zwaar aanvoelen.

Eigenaresse Daphne Hagendoorn wil met Blooming Ashes laten zien dat er meer mogelijkheden zijn met menselijk of dierlijk as, dan de manieren die momenteel worden gebruikt om as te bewaren of te verwerken. Daphne verwerkt crematie-as in woondecoratie, zodat dierbaren op subtiele wijze altijd dichtbij zijn. Een illustratie als verwijzing naar de persoonlijkheid van die persoon of een unieke herinnering die je voor altijd bij je draagt. Dit wordt zichtbaar gemaakt op een zachte, liefdevolle en persoonlijke manier. Bekijk de mogelijkheden op www.bloomingashes.nl.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven